pezzolato

Pezzolato PZ 190-250 ágdaráló

tárcsás apríték készítő gép - szélesebb mérettartományú mulcs vagy apríték előállításához

Pezzolato PZ 190/210/250 - Műszaki adatok

Három modell, maximum 190, 210 és 250 mm ág-, illetve törzsvastagságú faanyag, leveles gallyak, metszésből származó ágak, vagy fatörzsek lezúzására, aprítására használható Pezzolato PZ 190-250 ágdaráló. Az óránkénti áteresztőképesség 12-14 m3, 15-18 m3, míg a legnagyobb akár 20-25 m3-es óránkénti teljesítményt is elér. A traktor kardán hajtású változat mellett benzin, dízel, vagy elektromos motor meghajtású változatban is elérhetők. Az apríték végtermék mérettartománya szélesebb határok között szóródik, ezért automata adagolású apríték kazánban felhasználásuk nem javasolt.

 

 

Jellemzően kézi adagolásúak, de a nagyobb teljesítményűek esetében akár erdészeti daru rakodású kivitel is rendelhető. Tárcsás apríték vagy mulcs készítő gépek, nem méret kalibrált minőségű, automata adagolású apríték kazánban biztonsággal nem elégethető apríték előállításához.

A Pezzolato PZ 190-250 ágdaráló, egy adagoló garatból, és a garat végén lévő 2 db behúzó/adagoló görgőből, magát az aprítást végző, késekkel ellátott robusztus tárcsából, állókésből, kidobó toronyból, valamint a meghajtást végző ékszíjas és hidromotoros hajtásból állnak.

Az aprítandó anyag behúzását végző vízszintes elhelyezésű görgők meghajtása egy különálló hidromotorról történik. A felső henger, az aprítandó anyaghoz igazodva, felfelé képes elmozdulni. A behúzó henger és az aprítandó mennyiséghez való behúzási sebesség automatikus szabályzását, illetve a rendszer tehermentesítését egy rendelhető elektronikus, ún. „Stressz mentes” berendezés garantálja.*

Az aprító szerkezet egy álló késből és 2 db, a forgó tárcsára szerelt késből áll, meghajtását a fő hajtóműről ékszíj hajtáson keresztül kapja.

Az apríték a kidobó tornyon keresztül kerül kifújásra. Annak köszönhetően, hogy a torony 270°-ban elforgatható, és a végén lévő terelőlemez is állítható, az apríték kifújás iránya és távolsága széles határok között változtatható.

A Pezzolato PZ 190-250 ágdaráló a típustól függően maximum 190, 210 vagy 250 mm átmérőjű fatörzsek, ágak, szőlő, gyümölcsfa metszésből származó gallyak vagy fatörzsek aprítására alkalmasak. Az adagolás sebességétől és az anyag minőségétől függően, akár 12-14 m3, 15-18 m3, vagy a legnagyobb esetében akár 20-25 m3-es csúcsteljesítménnyel.

Alapfelszereltségben traktor TLT hajtású berendezés, ráépített és független benzin, dízel vagy elektromos üzemű motorral is rendelhető. Traktor esetén a minimum teljesítmény a típustól függően 40-60 LE.

Az alapfelszereltségű egytengelyes, merev hidas és lassú vontatású kivitelen túl, vontatott, de akár 80 km/h sebességre vizsgáztatott futóművel is rendelhető.

Ideális választás gyümölcsösök, szőlészetek metszéséből származó anyag megsemmisítésére, de mulcskészítéssel foglalkozó bérvállalkozók számára is megfelelő teljesítménnyel bírnak.

Pezzolato PZ 190-250 ágdaráló

Pezzolato PZ 190-250 ágdaráló

Az Pezzolato PZ 190-250 ágdarálóalapfelszereltsége:

  • traktor TLT-ről meghajtott, hátsó hárompont függesztett változat
  • egytengelyes futómű a tároláshoz és a szállítás megkönnyítéséhez
  • 6 bordás, 1”3/4 kardán tengely, 540 f/perc (PZ 250 esetén 540 vagy 1000 f/perc)

 

*Stressz mentes berendezés: Működési elve szerint, ha az aprító szerkezetben lévő túl sok anyag a megadott határ alá csökkenti a tárcsa fordulatszámát, akkor megállítja a behúzó görgőket. Majd, ha a rendszer kidolgozta a benne lévő anyagot és újra a határérték fölött van a tárcsa fordulatszáma, automatikusan újra indítja a görgőket.