pezzolato

Pezzolato PZ 110-150 ágaprító

tárcsás apríték készítő gép - szélesebb mérettartományú mulcs vagy apríték előállításához

Pezzolato PZ 110/140/150 - Műszaki adatok

Három modell, maximum 110, 140 és 150 mm ág-, illetve törzsvastagságú faanyag, leveles gallyak, metszésből származó ágak, vagy fatörzsek lezúzására, aprítására használható Pezzolato PZ 110-150 ágaprító. Az óránkénti teljesítmény 3-4 m3–től, míg a nagyobb esetében akár 8-10 m3-es óránkénti teljesítményt is elérhet. A traktor kardán hajtású változat mellett benzin, dízel, vagy elektromos motor meghajtású változatban is elérhetők. Az apríték végtermék mérettartománya szélesebb határok között szóródik, ezért automata adagolású apríték kazánban felhasználásuk nem javasolt.

Kézi adagolású, tárcsás apríték vagy mulcs készítő gépek, nem méret kalibrált minőségű, automata adagolású apríték kazánban biztonsággal nem elégethető apríték előállításához.

A Pezzolato PZ 110-150 ágaprító egy adagoló garatból, és a garat végén lévő 2 db behúzó/adagoló görgőből, magát az aprítást végző, késekkel ellátott robusztus tárcsából, állókésből, kidobó toronyból, valamint a meghajtást végző ékszíjas és hidromotoros hajtásból állnak.

Az aprítandó anyag behúzását végző vízszintes elhelyezésű görgők meghajtása egy különálló hidromotorról történik. A felső henger, az aprítandó anyaghoz igazodva, felfelé képes elmozdulni. A behúzó henger és az aprítandó mennyiséghez való behúzási sebesség automatikus szabályzását, illetve a rendszer tehermentesítését egy rendelhető elektronikus, ún. „Stressz mentes” berendezés garantálja.*

Az aprító szerkezet egy álló késből és 2 db, a forgó tárcsára szerelt késből áll, meghajtását a fő hajtóműről ékszíj hajtáson keresztül kapja.

Az apríték a kidobó tornyon keresztül kerül kifújásra. Annak köszönhetően, hogy a torony 270°-ban elforgatható, és a végén lévő terelőlemez is állítható, az apríték kifújás iránya és távolsága széles határok között változtatható.

A gépek a típustól függően maximum 100, 140 vagy 150 mm átmérőjű ágak, szőlő, gyümölcsfa metszésből származó gallyak vagy fatörzsek aprítására alkalmasak. Az adagolás sebességétől és az anyag minőségétől függően, de akár 3-4, 6-8 vagy 8-10 m3/h teljesítménnyel.

Alapfelszereltségben traktor TLT hajtású berendezés, ráépített és független benzin, dízel vagy elektromos üzemű motorral is rendelhető. Traktor esetén a minimum teljesítmény a típustól függően 15–20 LE.

Az alapfelszereltségű egytengelyes, merev hidas és lassú vontatású kivitelen túl, vontatott, de akár 80 km/h sebességre vizsgáztatott futóművel is rendelhető.

Ideális választás gyümölcsösök, szőlészetek metszéséből származó anyag megsemmisítésére, de akár kisebb bérvállalkozók számára is.

Pezzolato PZ 110 - 150 ágaprító

Pezzolato PZ 110-150 ágaprító

Az Pezzolato PZ 110-150 ágaprító alapfelszereltsége:

  • traktor TLT-ről meghajtott, hátsó hárompont függesztett változat
  • egytengelyes futómű a tároláshoz és a szállítás megkönnyítéséhez
  • 6 bordás, 1”3/4 kardán tengely, 540 f/perc 

 

*Stressz mentes berendezés: Működési elve szerint, ha az aprító szerkezetben lévő túl sok anyag a megadott határ alá csökkenti a tárcsa fordulatszámát, akkor megállítja a behúzó görgőket. Majd, ha a rendszer kidolgozta a benne lévő anyagot és újra a határérték fölött van a tárcsa fordulatszáma, automatikusan újra indítja a görgőket.