pezzolato

Pezzolato H 880:250 aprítékoló gép

tárcsás apríték készítő gép - kalibrált mérettartományú apríték előállításához

Pezzolato H 880/250 - Műszaki adatok

Kézi vagy erdészeti daru adagolású, tárcsás Pezzolato H 880:250 aprítékoló gép, méret kalibrált minőségű, automata adagolású apríték kazánban elégethető apríték előállításához. Maximum 250 mm átmérőjű alapanyag aprításából. A berendezés egy nagyméretű adagoló garatból, a garat végén lévő 2 db behúzó/adagoló görgőből, magát az aprítást végző, késekkel ellátott robusztus tárcsából, állókésből, kidobó toronyból, valamint a meghajtást végző ékszíjas és hidromotoros hajtásból áll. Az aprítandó anyag behúzását végző függőleges elhelyezésű görgők meghajtása egy különálló hidromotorról történik. Az egyik henger, az aprítandó anyaghoz igazodva képes elmozdulni. A behúzó hengerek közül az aprítandó mennyiséghez való behúzási sebesség automatikus szabályzását, illetve a rendszer tehermentesítését az elektronikus, ún. „Stressz mentes” berendezés garantálja.*

Az aprító szerkezet egy álló késből és 2 db, a forgó tárcsára szerelt késből áll, meghajtását a fő hajtóműről ékszíj hajtáson keresztül kapja.

Az apríték méret szabályozását a tárcsa köré épített rosta betét biztosítja. A rosta furatainál nagyobb aprítékot a kések tovább aprítják, és csak akkor kerül a kidobó toronyba, ha elérte az 5-25 mm-es méretet.

Az apríték a kidobó tornyon keresztül kerül kifújásra. Annak köszönhetően, hogy a torony 270°-ban elforgatható, és a végén lévő terelőlemez is állítható, az apríték kifújás iránya és távolsága széles határok között változtatható.

A Pezzolato H 880:250 aprítékoló gép maximum 250 mm átmérőjű ágak, szőlő és gyümölcsfa metszésből származó gallyak valamint fatörzsek aprítására alkalmas. Az adagolás sebességétől és az anyag minőségétől függően, de akár 15-20 m3/h teljesítménnyel.

Alapfelszereltségben traktor TLT hajtású berendezés, ráépített és független dízel vagy elektromos üzemű motorral is rendelhető. Traktor esetén a minimum teljesítmény 80 LE.

Az alapfelszereltségű egytengelyes, merev hidas és lassú vontatású kivitelen túl, akár 80 km/h sebességre vizsgáztatott futóművel és utánfutóra szerelt változatban is rendelhető.

Felárért kiegészíthető ráépített erdészeti daruval is, mely nem csak a fatörzsek könnyebb adagolását, de ágak és gallyak aprításakor is lehetővé teszi a gép áteresztőképességének kihasználását.

Ideális választás apríték égető kazánt üzemeltető önkormányzatok, nagyobb vállalkozások, tüzelőanyag biztosításához, de kisebb bérvállalkozók számára is.

Pezzolato H 880:250 aprítékoló gép

Pezzolato H 880:250 aprítékoló gép

Az Pezzolato H 880:250 aprítékoló gép alapfelszereltsége:

  • traktor TLT-ről meghajtott, hátsó hárompont függesztett és vontatható változat
  • egytengelyes futómű
  • 6 bordás, 1”3/4 kardán tengely, 540 vagy 1000 f/perc 

 

*Stressz mentes berendezés: Működési elve szerint, ha az aprító szerkezetben lévő túl sok anyag a megadott határ alá csökkenti a tárcsa fordulatszámát, akkor megállítja a behúzó görgőket. Majd, ha a rendszer kidolgozta a benne lévő anyagot és újra a határérték fölött van a tárcsa fordulatszáma, automatikusan újra indítja a görgőket.