pezzolato

Pezzolato H 150 aprító gép

tárcsás apríték készítő gép - kalibrált mérettartományú apríték előállításához

Pezzolato H 150 - Műszaki adatok

A Pezzolato H 150 aprító gép a H sorozat legkisebb tagja 150 mm-es aprítható átmérővel, akár 8 m3/h teljesítménnyel, kisméretű, de méretkalibrált, így automata adagolású kazánokban is biztonsággal elégethető aprítékot biztosít. Egyszerű kezelésű, automata működésű, de kézi adagolású berendezés. Kézi adagolású, tárcsás apríték készítő gép, méret kalibrált minőségű, automata adagolású apríték kazánban elégethető apríték előállításához. A berendezés egy nagyméretű adagoló garatból, a garat végén lévő 2 db behúzó/adagoló görgőből, magát az aprítást végző, késekkel ellátott robusztus tárcsából, állókésből, kidobó toronyból, valamint a meghajtást végző ékszíjas és hidromotoros hajtásból áll.

Az aprítandó anyag behúzását végző vízszintes elhelyezésű görgők meghajtása egy különálló hidromotorról történik. A felső henger, az aprítandó anyaghoz igazodva, felfelé képes elmozdulni, de felárért aktív, hidraulikus henger emeléssel is rendelhető. A behúzó hengerek közül az aprítandó mennyiséghez való behúzási sebesség automatikus szabályzását, illetve a rendszer tehermentesítését az elektronikus, ún. „Stressz mentes” berendezés garantálja.*

A Pezzolato H 150 aprító gép egy álló késből és 2 db, a forgó tárcsára szerelt késből áll, meghajtását a fő hajtóműről ékszíj hajtáson keresztül kapja.

Az apríték méret szabályozását a tárcsa köré épített rosta betét biztosítja. A rosta furatainál nagyobb aprítékot a kések tovább aprítják, és csak akkor kerül a kidobó toronyba, ha elérte a 6-12 mm-es méretet.

Az apríték a kidobó tornyon keresztül kerül kifújásra. Annak köszönhetően, hogy a torony 270°-ban elforgatható, és a végén lévő terelőlemez is állítható, az apríték kifújás iránya és távolsága széles határok között változtatható.

A Pezzolato H 150 aprító gép maximum 150 mm átmérőjű ágak, szőlő és gyümölcsfa metszésből származó gallyak valamint fatörzsek aprítására alkalmas. Az adagolás sebességétől és az anyag minőségétől függően, de akár 6-8 m3/h teljesítménnyel.

Alapfelszereltségben traktor TLT hajtású berendezés, ráépített és független benzin, dízel vagy elektromos üzemű motorral is rendelhető. Traktor esetén a minimum teljesítmény 30 LE.

Az alapfelszereltségű egytengelyes, merev hidas és lassú vontatású kivitelen túl, vontatott, de akár 80 km/h sebességre vizsgáztatott futóművel is rendelhető.

Ideális választás apríték égető kazánt üzemeltető önkormányzatok, nagyobb vállalkozások, tüzelőanyag biztosításához, vagy kisebb, gyümölcsösök, szőlészetek metszésének megsemmisítését végző bérvállalkozók számára.

Pezzolato H 150 aprító gép

Pezzolato H 150 aprító gép

Az Pezzolato H 150 aprító gép alapfelszereltsége:

  • traktor TLT-ről meghajtott, hátsó hárompont függesztett változat
  • egytengelyes futómű a tároláshoz és a szállítás megkönnyítéséhez
  • 6 bordás, 1”3/4 kardán tengely, 540 f/perc

*Stressz mentes berendezés: Működési elve szerint, ha az aprító szerkezetben lévő túl sok anyag a megadott határ alá csökkenti a tárcsa fordulatszámát, akkor megállítja a behúzó görgőket. Majd, ha a rendszer kidolgozta a benne lévő anyagot és újra a határérték fölött van a tárcsa fordulatszáma, automatikusan újra indítja a görgőket.